Yangın Kapısı Fiyatları Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın Kapısı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve yamanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı sıkıcaya kapanmaktadır.

Fakat bu konuda ilgili yönetmelikler ve yöresel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate hileınmalıdır. Her yapı için yangın riziko analizi strüktürlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna nazaran belirlenmelidir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli başlı bir kıvılcım dayanımı süresine ehil olması yahut yangın esnasında duman intikalini engellemesi kadar standartlara akla yatkın olmaları gerekmektedir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları arasında fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, mutabık fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkışık ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, Yangın Kapısı toplantı veya tatil yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu strüktürnın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, resen kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde hayati bir işlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı aramaünde yapım edilmelidir.

Ağır sınıftaki çalışmayerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Başkaca Yangın Kapısının üzerinde mevcut ürkü bar kilit sisteminin de problemsiz çaldatmaıştığından emniyetli olunmalıdır.

Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve teamüllevsel yapısının korunması da önemli ögönen taşır.

Yangın asayiş hollerinin duvar, tavan ve ayaında tek yanıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılması gerekir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Report this wiki page