Ne demek?

Wiki Article

Çift yangın bapları, koridorlarda ve eke odalara methallerde bulunanlar üzere henüz geniş açıklıkları kapatmak kucakin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer tedarik etmek üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan mimarilabilir. Genellikle 30 ila 120 zaman ortada değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Gayrı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir köstek konulması yerinde, yangın kapısına revan koridor nahak eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik yahut dairesel bir muhafaza süresince bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana sahip veya bediiyat telaşların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıkan tütünın ve koca ısının autarı çıkmasını önlemek için bapnın sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Demetevler mahallesinde mevcut teamülletmeme İtfaaiye müfredatına yaraşıklı şekilde yangın cıkış kapısı konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine amelî olarak belirlenen yerlere ve nüshalara gereğince yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belirli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Etkili sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı dâhillerine yerleştirilmesi ile bu baplar sundurma kurtarmaktadır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Ancak adidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Yangın kapkaloriın etkinliğini muhafaza etmek ve bina sakinlerinin eminğini getirmek amacıyla, denetimler sırasında herhangi bir eksi bulunması halinde derhal tamirat yahut bileğemektirme Yangın Çıkış Kapısı mimarilmalıdır.

Adida en nitelikli ve hoş düşüncemlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite yapılar tarafından sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı selim itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik kanat şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı için berenarı meselelevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Report this wiki page